Lilypie Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie 5th Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie 1st Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, April 30, 2012

Qusyairi Belajar Mengira

Salam...
Huhu,,, hari ni, ummi seorang-seorang jek kerja kat office.. Staf yang lain semua bercuti.. Bos pulak ada kerja luar pejabat.. Tinggallah daku.. kerja seorang diri.. Jadi office girl, jadi clerk, jadi operator, pegawai khidmat pelanggan, semua ummi.. hhehe.. mujur staf unit lain pun ramai yang sambung cuti hari ini, jadi takdelah kronik sangat beban kerja ummi hari ni,, Actually, ummi nak cerita pasal En. Q ummi tu yang dah mula mengira sekarang ni.. Alhamdulillah dalam usia 2 tahun 2 bulan Qusyairi dah boleh mengira 1 - 10... Kena praktis sikit jek lagi.. Supaya dia boleh ingat dengan betul.. Kadang-kadang dia ni ngada-ngada sket.. Tapi ummi mestilah harus pandai pujuk. Ummi selalu suruh dia mengira 1 - 0 kalau dia nak sesuatu dari ummi.. Nanti dia kira la.. Terutamanya time nak b/f mesti dia kira punye.. Macam dalam video ni..

video 

Masa ni dia nak b/f.. tu yang macam malas-malas sket di penghujungnya.. Kadang-kadang ummi saja kenakan dia.suruh kira banyak kali.. haha.. Lepas ni, target ummi ABC pulak... Setakat ni dia dah tahu mula A akhirnya Z.. yang tengah2 ada dia dapat baca, ada yang tah apa-apa.. ehhehe... Qusyairi, ummi sayang syairi tau.. Bila besar nanti jadi anak yang soleh yek.. ILYSM..

No comments:

Post a Comment